Get the Flash Player to see this player.
How it works

 

1. Προετοιμασία

- Αφαιρέστε κάθε εφέ και επεξεργασία από τα tracks, groups, busses κ.λπ. όπως EQ, Compression, Limiting, Reverb, Delay ή οτιδήποτε άλλο που δεν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ήχου.

Αν κάποιο εφέ θεωρείτε ότι είναι σημαντικό, τότε μπορείτε να μας στείλετε το track σε δύο εκδοχές (με και χωρίς εφέ) φροντίζοντας να τα ονομάσετε κατάλληλα π.χ. “lead guitar no fx”, “lead guitar reverb-delay”. Μην ανησυχείτε δεν θα τα μετρήσουμε ως δύο track.

 

- Τις ηλεκτρικές κιθάρες είναι καλύτερο να μας τις στείλετε με τα setting του ενισχυτή και τυχών overdrive/distortion που επιθυμείτε, καθώς εσείς γνωρίζετε ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλετε. Μπορείτε, όμως, να μας στείλετε DI tracks με οδηγίες για τον ήχο που επιθυμείτε. DI tracks, είναι ιδιαίτερα επιθυμητά στο ηλεκτρικό μπάσο. 

- Παρακαλούμε να έχετε φροντίσει για τυχόν προβλήματα μουσικής εκτέλεσης. Εκτεταμένο vocal/instrument tuning, editing ή timing correction δεν περιλαμβάνονται στην υπηρεσία μας και χρεώνονται έξτρα. Αν νοιώσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τη συγκατάθεσή σας. 

- Βεβαιωθείτε ότι όλα τα σημεία edit (edit points) σε κάθε track εξασφαλίζουν ομαλές μεταβάσεις χωρίς ανεπιθύμητους θορύβους (edit clicks & pops) και ότι τα audio μέρη δεν παραμορφώνουν.

 

2. Ονομασία

- Δώστε σε κάθε track σαφείς ονομασίες που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε το περιεχόμενο.

- Track names όπως kick in, kick out, lead guitar, backing vocal low harmony, bass di είναι ok.

- Αντιθέτως, ονόματα όπως audio19, c414, vocal4, instrument_09 δημιουργούν ασάφειες και πρέπει να αποφεύγονται.

3. Εξαγωγή

- Εξάγετε από το DAW (Digital Audio Workstation) πρόγραμμά σας από ένα ενιαίο και συνεχές audio αρχείο για κάθε track. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαφέρει από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης του DAW που χρησιμοποιείτε. Ψάξτε για όρους όπως “consolidate track”, “bounce to disc”, “export audio file”. 

- Όλα τα audio αρχεία του session σας πρέπει να ξεκινούν από το ίδιο σημείο και να έχουν το ίδιο μήκος, με το όνομα του κάθε αρχείου να αντιστοιχεί στο όνομα του track από το οποίο δημιουργήθηκε. 

- Δεχόμαστε αρχεία WAV ή AIFF ανάλυσης τουλάχιστον 16 bit /44.1 kHz.

 

- Μην εξάγετε μονοφωνικές ηχογραφήσεις σε μορφή stereo. Π.χ. αν το track της φωνής είναι μονοφωνικό (το σύνηθες), τότε εξάγετέ το ως mono audio file. Αυτό βοηθάει στη μείωση του όγκου των δεδομένων που θα μας στείλετε και στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για να γίνουν upload τα αρχεία σας.

- Τα stereo tracks (όπως ένα stereo ηχογραφημένο πιάνο) μπορείτε να τα στείλετε ως έχουν. Τα stereo track μετρούν ως ένα στην τιμολόγηση της μίξης.

- Μην στέλνετε αρχεία που δεν χρειάζονται όπως εναλλακτικά take, αρχεία midi κ.λπ.

- Αν χρησιμοποιείτε midi/virtual instruments, μετατρέψτε τα σε audio. Δεχόμαστε μόνο audio αρχεία.

- Το φορμά των αρχείων καλό είναι να είναι το ίδιο με αυτό της ηχογράφησής τους. Δηλαδή, αν έχετε ένα project που ηχογραφήθηκε στα 24 bit / 96 kHz τότε εξάγετε τα audio αρχεία με την ίδια ανάλυση. Έτσι αποφεύγετε άσκοπες μετατροπές.

- Δε δεχόμαστε DAW sessions (π.χ. Pro Tools, Logic, Cubase etc).

- Ένα track δεν μπορεί να περιέχει διαφορετικούς ήχους, π.χ. κιθάρα στα κουπλέ με σόλο σαξόφωνο στη μέση.

- Βεβαιωθείτε ότι τα tracks δεν παραμορφώνουν κατά την εξαγωγή τους σε audio αρχεία. Τυχόν παραμόρφωση ή audio clipping δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί αργότερα.

 

 

4. Αποστολή

- Δημιουργήστε έναν φάκελο (folder) με το όνομά σας και τον τίτλο του τραγουδιού.

- Τοποθετήστε σε αυτόν τα audio αρχεία που δημιουργήσατε. Προτείνουμε να συμπεριλάβετε και ένα-δύο τραγούδια από εμπορικά CD ως δείγματα αναφοράς και αν υπάρχει ένα rough mix του τραγουδιού σας. Θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα πως θέλετε τη μίξη σας.

- Συμπιέστε το φάκελο δημιουργώντας ένα αρχείο zip, rar ή 7-zip.

- Στείλτε μας το συμπιεσμένο αρχείο στη διεύθυνση: online(at)smartaudioservices(dot)gr

χρησιμοποιώντας την  υπηρεσία ηλεκτρονικής μεταφοράς αρχείων που σας βολεύει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω δωρεάν υπηρεσίες: 

www.yousendit.com          www.wetransfer.com          streakyupload.com

ή οποιαδήποτε άλλη εσείς θέλετε.

- Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 4 για κάθε μουσικό κομμάτι που θέλετε να μας στείλετε. 

5. Παραγγελία

- Κάντε κλικ στο μενού “order online service” και συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας.

- Μέσα στις επόμενες ώρες θα σας σταλεί ένα e-mail επιβεβαίωσης της λήψης της παραγγελίας σας μαζί με οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες μπορεί να χρειαστείτε καθώς επίσης και το συνολικό κόστος των υπηρεσιών μας για την τελική έγκρισή σας.

- Εφόσων συμφωνήσετε, θα σας σταλεί ένα e-mail με το οποίο θα σας ζητηθεί η πληρωμή του ποσού μέσω PayPal. Μόλις πιστοποιηθεί η πληρωμή, θα προχωρήσουμε στις μίξεις και όταν αυτές ολοκληρωθούν, θα σας στείλουμε το link από το οποίο θα μπορέσετε να τις κατεβάσετε.